Hovedmeny
Oppskrift Hjortegryte av Ingebjørg Lyster
Hjortegryte 4 pers
750 g beinfritt hjortekjøt i terningar
Marinade: 2 ts knuste einebær
1 ts knust svart peppar
4 ss soyasaus
4 ss solbærsirup
La kjøtet ligge natta over i marinaden.
1 raud løk
10 små sjampinjonga eller annan sopp
½ purreløk
200 g rotselleri i terningar
½ l vatn
1 buljongterning
2 dl sæterrømme eller creme fraiche
1 ss maisenna
50 g brunost
2 ss tyttebærsylte
salt
sukkerkulør
Brun kjøtet i ei jerngryte og tilset vatn,buljong, rotselleri og brunost.
Kok det so vidt mørt.
Kutt sopp, løk og purre i passe bitar.
Rør maisenna i rømmeP/creme fraiche.
Ha alt i gryta og kok i omlag 5 minutt.
Rør i tyttebærsylte.
Smak til med salt og juster fargen med sukkerkulør
Server gryta med kokte poteter eller potetmos, gulrot, blomkål og brokkoli.
Og sjølvsagt tyttebærsyletøy til!